HKE Installatietechniek maakt gebruik van een reeks communicatiesystemen die speciaal zijn ontworpen voor gebruik in een gebouw met vluchtgebieden.
Deze systemen stellen brandweerlieden en personeel van het gebouwbeheer in staat contact te houden tijdens een noodgeval binnen deze gebieden en voldoen volledig aan NEN 2575.
Grote hoeveelheden staal in moderne gebouwen hebben invloed op de ontvangst van persoonlijke radiotoestellen.
Daarom is het in grote of complexe gebouwen wenselijk om een ‘vast communicatiesysteem’ te hebben, dat vervolgens kan worden gebruikt door brandweerlieden, hulpverleners en gehandicapte gebouwbewoners die op elk moment hulp nodig hebben.

Het gedetailleerde ontwerp van elk noodcommunicatiesysteem vereist verschillende sleutelelementen, waaronder de toegangsstrategie om te bevestigen of gefaseerde evacuatie vereist is, een brandtechnisch rapport en ook eventuele specialistische vereisten die zijn gedefinieerd door de eigenaar / gebruiker van het gebouw.
Elk geactiveerd toevluchtsysteem heeft een automatische luisterfunctie om de activiteit in het toevluchtsgebied te volgen.
Aangezien elke gehandicapte persoon in veiligheid wordt gebracht, kan het systeem worden gereset via een sleutelschakelaar op de Refuge Area Remote Unit.

HKE Installatietechniek kan een volledig compliant EVAC-systeem leveren volgens de NEN 2575 voor alle omgevingen.